Locatie

Visafslag Scheveningen
Visafslagweg 1
2583 DM Den Haag

Datum en tijd

Laatste weekend van juni 2018
Vrijdag 29 juni – 17 tot 22 uur
Zaterdag 30 juni – 12 tot 22 uur
Zondag 1 juli – 12 tot 19 uur

Houd vooral ook onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Gezien de verwachte drukte, mede door de Volvo Ocean Race, raden we je sterk aan om met het openbaar vervoer te komen.

Openbaar vervoer

Actuele reis informatie
www.9292.nl

IN DE SCHEVENINGSE VISAFSLAG
Het evenemententerrein bevindt zich dit jaar in de visafslag van Scheveningen met, door de open deuren heen, uitzicht op de haven. In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks en terrassen waar u van alle culinaire verrassingen kunt genieten. Daarnaast wordt u verrast met een muzikale en inhoudelijke programmering.

ENTREE
De entree is gratis voor iedereen en de ingang van het festival is aan de Visafslagweg tegenover vishandel Simonis en Roeleveld (dus niet aan de waterkant).

BEREIKBAARHEID

Openbaar vervoer:

De makkelijkste manier naar het evenemententerrein is met het openbaar vervoer.Vanaf station Den Haag Hollands Spoor neemt u:

* deze bus- en tramhaltes zijn geschikt voor mindervaliden. Lees hier voor meer informatie. 

Met de trein naar Den Haag

ProRail voert tijdens het weekend van 23 en 24 juni spoorvernieuwingen uit om de treinreis te verbeteren. Op sommige trajecten wordt vervangend busvervoer ingezet. Kijk op www.ns.nl of dit voor vertraging zorgt op jouw traject.

Kijk op de pagina van HTM voor meer informatie. Routes openbaar vervoer:

Boot

Neem de boot en verleng je vaar-ervaring. Speciaal voor de Volvo Ocean Race vertrekt vanaf het Centraal Station Den Haag elk uur een boot die je in 45 minuten naar de Haringkade brengt. Vanaf hier is het een wandeling van ongeveer 20 minuten naar de evenemententerrein. Bij het eindpunt van de boot krijgt je informatie over de looproute naar het evenemententerrein.Meer informatie vind je op dagjedenhaag.nl of telefonisch via +31 704451869.

Fiets
  • OV fiets: Pak de fiets vanaf het station;
  • Haagsche stadsfiets: Huur een fiets vanaf een groot aantal punten in Den Haag;
  • Fietsenstallingen: Bij het terrein is een gratis, bewaakte stalling Bieskelette fietsenstalling (Strandweg 16)

Auto
Door de Volvo Ocean Race Finish Den Haag is de haven van Scheveningen zeer lastig bereikbaar met de auto. In Scheveningen is parkeren op straat niet mogelijk. Er zijn wel parkeerplaatsen op voorhand te reserveren in de omgeving. Volg voor parkeergelegenheid de parkeer-aanwijzingen “P Volvo Ocean Race” op de borden vanaf de toegangswegen naar en in Den Haag. Vanaf de geadviseerde parkeergelegenheden zet HTM passend OV (bus en tram) in naar het evenemententerrein in Scheveningen.

Tip: Reserveer alvast een parkeerplaats in parkeergarage Laakhaven tegen gereduceerd tarief via deze link: www.parkr.nl
Zie onderstaande inrijtijden met een gereserveerde parkeerkaart voor deze parkeergarage (Laakhaven). Na deze tijd vervalt je gereserveerde plek en ticket.

Zondag t/m dinsdag                09:00 – 14:00
Woensdag, donderdag            08:00 – 15:30
Vrijdag, zaterdag                      08:00 – 14:30

En vanaf hier neem je een van de (extra) trams naar Scheveningen (tegen het normale tarief). Via de website van gemeente Den Haag vind je de verschillende andere P+R garages.

Mindervaliden
Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken voor mindervaliden beschikbaar. Je kunt een parkeerplek reserveren door een mail te sturen naar omgeving@volvooceanracedenhaag.nl. Stuur in de mail een kopie van je gehandicaptenparkeerkaart mee.

Kiss & Ride
Aan de Treilerweg is een Kiss + Ride-strook ingericht.
Komende vanaf de Westduinweg, volg je de K+R borden om iemand af te zetten of op te pikken aan de Treilerweg. Vanaf deze K+R (‘halen en brengen’) kan de reiziger te voet naar de hoofdingang van het Race Village. Het is ongeveer 3 minuten lopen.

 

Al deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.